24 Aralık 2021

Ana Binamız;

20 Ağustos 1983 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı S.S.K. Genel Müdürlüğü Konya Zindankale Dispanseri ve Ağız Diş Sağlığı merkezi olarak hizmete açılmıştır. Temel tıp branşları, poliklinikler ile 10 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile hizmet vermiştir.

5283 sayılı kanun ile Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. 19 Şubat 2005 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Konya Zindankale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak çalışmalarına devam etmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından, 17 Ağustos 2005 tarihinde 40 standart diş ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmasına karar verilmiştir. Yapılandırma ve tadilat çalışmalarının devam ettiği 10 ay boyunca kurumumuz Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye devam etmiştir.

Kurumumuzun ve bulunduğumuz semtin adı olan BEYHEKİM; Hz. Mevlana döneminde Konya'da yaşamış ve Hz. Mevlana'nın doktorluğunu yapan kişinin adıdır. Ayrıca yaşadığı dönemde hekimlikte otorite olarak bilinmekte olup, zamanındaki yetişen doktorlara icazet (yeterlilik) veren kişidir.

Bu arada Zindankale ismi Sağlık Merkezimizin bulunduğu mahallin adı olan "Beyhekim" olarak değiştirilmiştir. Kurumumuzun yeni adı Konya Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur. Ocak 2007 tarihinden itibaren kurumumuz tadilatı tamamlanan binasına taşınmış ve hasta odaklı modern ağız ve diş sağlığı hizmetlerini 50 standart ünitle hizmet verilmiş.Sağlık Bakanlığı'mızın 23.12.2010 / 50583 sayılı makam onayı ile ünit sayımız 60'a çıkarılmıştır.